ÜRÜNLER

KERESTE

Tomrukların belli standartlarda ve ölçülerde biçilip yontulmasıyla elde edilen mamüle kereste denir.
Bulunduğu şekliyle kullanılmayan ağaç önce kesilir sonra marangoz atölyelerinde kereste haline getirilir.
Keresteler sınıflandırılır, kurutulur, gerekiyorsa son işlemler yapılıp pazarlanır. Dünyada ortalama olarak
kesilen ağaçların yarısı yakacak olarak diğer yarısı da kağıt imalatında ve çeşitli işlerde kereste olarak
kullanılmaktadır. Kullanılacağı yere göre çeşitli ağaçlardan kereste elde edilir. Sertliklerine bağlı olarak bazı ağaçları şöyle sınıflandırabiliriz;
1.Çok sert ağaçlar; ceviz, karaağaç, kara salkım,
2.Sert ağaçlar; kayın, dişbudak, kara sakız, kara ağaç ve bazı kavak cinsleri,
3.Yumuşak ağaçlar; kestane, sarı kavak, selvi, sedir,
4.Çok yumuşak ağaçlar; beyaz çam, ladin, ıhlamur, söğüt,

Siz değerli müşterilerimize sattığımız kereste çeşitleri şunlardır;
Yerli Çam, İthal Çam, Kayın, Meşe, İroko, Göknar, Rabıta, Lambiri, İnşaatlık, Ceviz, Kestane

MASİF PANEL

Masif panel aynı ağaç türünden küçük kesitli masif parçalarının yani lamellerin tek parça ya da uç uca ekli parça halindeyken özellikle lifleri paralel olacak şekilde birbirine kenarlarından boyuna ve enine yönde tek tabaka halinde yapıştırılmasıyla elde edilen levhalar olarak tanımlanmaktadır.

Masif Panelin Orman Endüstrisindeki Önemi
Masif panel yukarıda belirtilen tanımı ve avantajlarıyla orman endüstrisinde kullanılan diğer levhalar gibi(yongalevha,MDF,kontroplak vs..) yüksek stabilitede ve bu levhaların kullanıldığı hemen hemen her alanda kullanılabilmesi mümkündür.Yukarıda belirttiğimiz avantajlardan belki de en önemlisi ahşabın sıcaklığı ve tamamen doğal bir malzeme oluşudur. Bu da özellikle iç mekanlarda uzun ömürlü ve güvenli bir şekilde kullanılabilmesini sağlamaktadır. Masif panel üretim maliyeti açısından MDF ve yonga levha tesisleriyle karşılaştırıldığında yaklaşık 10 kata kadar daha düşük yatırım maliyetiyle üretilebilmektedir. Bu da günümüzde bu malzemeye yapılan yatırımların son on yılda hızlı bir şekilde artmasını sağlamıştır. Bu ürün orman endüstrisi sektöründe yeniden masif ağacın hak ettiği yere gelmesinde çok büyük bir fayda sağlamıştır. Hızla değişen mobilya sektöründe de güzel melamin kaplı levhalar yerine masifin doğallını ve sıcaklığını doğrudan kullanabilme imkanı sağlamıştır. Bu anlamda masif paneli orman endüstrisi sektörünün parlayan yıldızı olarak değerlendirebiliriz.

Masif panel çeşitlerimiz aşağıdaki gibidir;
Ladin, Çam, Kayın, Meşe, İroko, Ceviz, Kestane

KONTRPLAK

Kontraplak ince ağaç katmanlarının fenolik reçine ile yapıştırılmış olarak birbirine çapraz dizilmesi ile ele edilen ahşap paneldir.
Kontraplaklar en az üç adet ağaç katmandan üretilir. Katmanlar, üstüste gelenlerin lif yönleri birbirine dik olacak şekilde yerleştirilir. Panelde her zaman tek sayıda katman olur, böylece yüzey katmanlarının lif yönü aynı olur.
Özel kullanım alanları için standart yapının dışında "yönlendirilmiş" olarak tanımlanan özel kontrplaklar da üretilebilir. Kontraplak paneller sert ağaç katmanları, fenolik film, plastik laminat, doyurulmuş kağıt, fiber takviyeli reçine, boya veya cila ile kaplanabilir.

Kontraplak kullanımının avantajları :
Çevresel Yatırım - Yenilenebilir bir kaynaktan yapılmış doğal bir üründür. Bu sayede tüketicinin kullanımına sunulabilecek dekoratif ürünleri en çevre dostu ürünlerden biridir.
Güç - Ağırlık arttıkça Kontraplak bükülmeye karşı statik esneklik gücü sayesinde demirden bile daha dayanıklıdır. Kontrplağı bu kadar güçlü yapan şey eşsiz çapraz tabakalı yapısıdır. Kontraplakta kullanılan ahşap kaplamaları birleştirmekte kullanılan yapışkanlar aslında ahşabın kendisinden bile daha güçlüdür.
Verimlilik - Kontraplak üretim işlemi tomruktan yararlanma hususunda kereste üretiminden bile daha fazla fayda sağlamaktadır. Talaş kullanılarak elde edilen sonuçlar bile daha tatminkâr değildir ve Kontraplak, kesme ve dilimleme şeklindeki kullanımlarıyla çoğu konuda öne geçmektedir (Bunlar ahşap kaplamada kullanılan iki metottur). Parke kaplama ürünlerine kıyasla ahşap kaplama sayesinde daha fazla metrekare kaplanabilir. Bu sayede Kontraplak üretimi ağaçlardan biz tüketicilerin daha etkili bir şekilde yararlanmasını sağlar.
Çok Yönlülük - Kontraplaktan çeşitli boy ve şekillerdeki birçok farklı ürün elde edilebilir. Sallanan sandalyeler, koltuklar, çatılar, bowling salon pistleri ve piyanolar Kontraplak ürünlerinden bazılarıdır.
Dayanıklılık - Dünyanın birçok yerindeki müzelerde Kontraplak mobilyaların ve dekoratif ahşap kaplamaların eski zamanlardan günümüze yüzlerce yıl dayanarak geldiği görülebilir.
Sert ağaç Kontraplak, Yumuşak ağaç Kontraplak'dan farklıdır ve yumuşak ağaç Kontraplak daha çok dekoratif amaçlı kullanılır. Bunun nedeni yapısının yapraklarını döken ağaçlardan ve geniş yapraklı ağaçlardan oluşmasından dolayıdır. Kiraz, Huş, Kayın, Ceviz, Kuzey Amerika Cevizi, Akçaağaç, Meşe, Kestane, Sakız ve Kavak ağaçları sert ahşaplar arasında yer almaktadır. Şu anda dünyada 90,000'den fazla sert ağaç türü vardır. Şimdilerde yumuşak yapıya sahip olan ağaç türleri dekorasyon amaçlı olarak kullanılmaktadır. Yumuşak ağaç Kontraplak genellikle inşaat ve yapısal amaçlarla kullanılır. Yumuşak Kontraplak yaprak dökmeyen, iğne yapraklı ve Çam, Ladin veya Köknar ağacı gibi kozalaklı ağaçlarla beraber monte edilir.

Satışını yaptığımız kontrplak çeşitleri şunlardır ;
Kavak, Huş

PLYWOOD

Plywood, yoğun olarak inşaat sektöründe kullanılan bir orman ürünüdür. Suya dayanıklılığı ve yüksek mukavemeti bu sektör için önemlidir. Özellikle beton kalıplarının hazırlanmasında kullanılır. Brüt kalıp olarak da nitelendirilen sıvasız kalıp sistemleri için çok uygun bir malzemedir.
Plywood, ağaç tabakalarından oluşan bir paneldir. Çok iyi mekanik dayanıklılığa sahip olmasına karşın hafif olan bir malzemedir. Katman sayısı genelde tek sayı olacak şekilde üretilir. Dış katmanlar genellikle panelin uzun ölçüsüne paralel yöndedir. Birbirini izleyen katmanlar birbirine dik olacak şekilde yapıştırılır. Bu üretim şekli direnci artıran titreşimle oluşacak şok etkilere karşı koyan bir yapıdır.
Günümüzde kullanımı gittikçe artan kalıp malzemesi olan Plywood’lar brüt beton almak için geleneksel ahşap kalıpların yerini almıştır. Bildiğiniz üzere Plywood’lar filmli ve filmsiz olmak üzere ikiye ayrılır.
Bilinenin aksine aralarındaki fark dayanıklılık ile alakalı olmayıp sadece beton yüzeyini etkiler. Filmli malzemelerin sıva yapılmayacak yüzeylerde kullanılması doğrudur ve parlak brüt beton almanızı sağlar. Sıva yapılacak yüzeylerde ise filmsiz plywood’ların kullanılması gerekmektedir. Filmsiz malzemelerde alınan beton yüzeyi yine brüt olmakla birlikte parlak değildir. Bu özelliği sayesinde sıva yapılmasına imkan sağlamaktadır.
Doğru yerde doğru malzeme kullanılmamasından dolayı daha sonrasında ek maliyetler ile karşılaşmanız olasıdır. Sıva yapılacağı halde filmli malzeme kullanılmasından dolayı bazı kimyasallar ile tekrar artı bir maliyete katlanılmak zorunda kalınacaktır.
Sonuç olarak; filmli malzemelerin sıva yapılmayacak yüzeyler oluşturmak için kullanılması, filmsiz malzemelerinde parlak olmayan ve sıva yapılacak yüzeylerin istendiği yerlerde kullanılması uygundur.

Satışını yaptığımız plywood çeşitleri ise şunlardır ;
Syply, Maxply, Sveza, Wisa